Muškarci

4

Vjerovatno bih trebala spavati u ove sitne sate, ali ne mogu..ne mogu prije nego kažem sve ono što mi leži na duši već duže vrijeme. Zbog obaveza nisam bila u prilici pisati neko vrijeme, a svega je bilo.  Prvo, sa ponosom mogu reći da sam očistila semestar sa vrlodobrim ocjenama, imala sam samo jedan ispit na popravnom kod jako teške profesorice ali sam joj našla caku, daje pitanja iz fusnota, koja bolest -.- .

Danas sam imala prvi razgovor za posao, po prvi put u životu, i primljena sam . Imala sam ogromnu tremu jer sam znala da moram biti što više ozbiljna i profesionalna a to nisam, dosta sam komunikativna i veliki šaljivđija. Čitavo jutro sam spremala neki govor i odgovore na najčešća pitanja, na kraju ništa od toga nisam rekla. Na kraju sam sve okrenula na šalu sa određenom dozom humora, jer to sam ja i eto, dopalo im se. Sad je red na meni da pokažem svoje kvalitete i nadam se da ću moći to, jer ovo je moj posao iz snova. To je ono čime se želim baviti u budućnosti. Organizacija, marketing, konferencije, mladi nevjerovati ljudi, pozitivna energija i tim iz snova.

Još više sam se razočarala u muški rod. Ovaj što me kao muva već mjesec dana, šalje neke poruke “Bože” na kraju ga provalim da ima djevojku, sreća moja pa pripadam nekome drugom i što nisam pristala na njegove poruke, nego sam ostala regularna. Ali nije mi jasno, ako si već sa jednom osobom i još imaš sve u toj vezi, nema šta da ti nedostaje, koji đavo se uvaljuješ nekome drugom ? Ne podnosim takve muškarce, bez obzira kakav je razlog (kod ovog je to što me nikad nije mogao imati, a svaka je pala na njegov šarm), budi ono što ti je Bog odredio, i nisi veće muško ako muvaš njih 5, baš suprotno.

 

A što se tiče tebe Harolde..decembar, januar i evo februar a ja ne mogu da krenem dalje, ne mogu da pogledam nekog drugog, a toliko ih je. Ni jedan nema ono što sam u tebi ljubila. I ne mogu da te kunem, psujem, da budem ljuta i šta sve već ne. Ne mogu to ja. Kad moje si sve. Još uvijek.

6 comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *